1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpa alla Olive (Toscaanse karper)

Carpa alla Olive (Toscaanse karper)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-09-2002

Ingrediënten


100 g groene olijven zonder pit
2 a 3 ansjovisfilets
900 g karper
1 wortel
1 bleekselderij
zout
1 theelepel witte peperkorrels
6 dl droge witte wijn
40 g boter
40 g bloem



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vul 100 g ontpitte groene olijven met 2-3 gehakte ontzoute ansjovis, breng even aan de kook en lek uit.
Leg 900 g karper in een pan of vuurvaste schaal, doe er een wortel in plakjes, een bleekselderij in plakjes en de olijven bij. Doe er wat zout bij, 1 theel. witte peperkorrels en ?6 dl droge witte wijn. Pocheer een uur.
Als de vis bijna klaar is: meng 40 g gesmolten boter met 40 g bloem.
Haal vis met groente uit de pan, doe wat kooknat bij de roux en maak een gladde saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top