1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Gestoofde kabeljauw met kruiden

Gestoofde kabeljauw met kruiden

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1/2 zakje verse bieslook,
3 takjes dragon,
4 takjes peterselie,
270 gram kabeljauwfilet,
1 eetlepel citroensap,
zout en versgemalen peper,
3 eetlepels droge witte vermout,
20 gram boter of margarine,
1 zakje hollandaise vissaus(125 ml),
magnetronbestendige lage schaal ca.20x30 cm.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

N kopje bieslook, dragon en peterselie heel fijn knippen. Kabeljauw besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper. In schaal leggen. Kruiden erover strooien. Vermout erover schenken. Boter in vlokjes erover verdelen. In magnetron kabeljauw afgedekt ca. 6 a 8 minuten op 3/4 van vermogen(525 Watt) gaar laten worden. Ca. 4 minuten laten nagaren. In kommetje vissaus en 3 eetlepels stoofvovht van vis door elkaar roeren. In magnetron op vol vermogen(700 Watt) saus ca. 1 minuut verwarmen. Kabeljauwfilet met kruiden op twee borden scheppen. Serveren met peultjes en aardappelpureetorentjes (pommes duchesse



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top