bananenbrood

  • Amerikaans, Brood
  • 60-120 min.

tot nu toe heeft iedereen aan wie ik het heb voorgeschoteld ervan gesmuld!!ZIt tussen brood en cake in.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
12 eetlepels boter op kamertempratuur
2 theelepels zuiveringszout(baking soda)
2/3 kopje suiker
1 theelepel bakpoeder
4 eieren
1/2 theelepel zout
3 kopjes bloem(als je geen zelfrijzend bakmeel hebt gebruik dan wat meer bakpoeder)
een beetje kaneel op smaak.
1 zakje vanille suiker
3 kopjs geprakte(het liefst zo rijp mogelijk)banaan.dat zijn er zon 5 a 6
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

zorg dat de boter op kamertempratuur is of niet smelt dan de boter,dat werkt ook altijd erg goed.
Prak de bananen
verwarm de oven op 180 graden

Bereidingswijze

meng eerst met een mixer de boter en suiker als dat glad is meng 1 voor 1 de eieren erdoor.dan de geprakte bananen.zeef dan boven de kom met het mengsel de bloem,dan kan ook de rest erbij.Dan zo'n uur in de oven.Ligt aan de oven dus prik gewoon om te kijken of het gaar is.

Serveertip

Als je van nootjes houd is het ook erg lekker om er op het eind gehakte nootjes doorheen te spatelen,of over de top voor garnering.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

adaboz avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten