Cannelloni met kip
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 27-09-2002
Ingrediënten
2 sjalotjes2 teentjes knoflook
1/4 rode paprika
2 sneetjes oud witbrood
250 g kipfilet
3 eetlepels slagroom
2 eieren
1 eetlepel citroensap
1 theelepel tijm
2 eetlepels fijngesneden vers basilicum
4 eetlepels fijngeknipte peterselie
zout
peper
1 theelepel bouillonpoeder
1 pak cannelloni
1 blikje gezeefde tomaten
2 mozzarellakaasjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2506,01 kcal |
Koolhydraten | 269,18 g |
Eiwitten | 170,70 g |
Vetten | 77,12 g |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 ?C. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de korstjes van het brood. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
Pureer de kipfilet met brood, slagroom en eieren in de keukenmachine. Meng citroensap, tijm, 1 eetlepel basilicum, peterselie, zout en peper naar smaak, sjalot, knoflook en paprika erdoor. Vul de cannelloni met het kipmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Roer de bouillonpoeder en het overige basilicum door de gezeefde tomaten en schenk dit over de cannelloni. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze erop. Laat de cannellonischotel in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar worden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties