1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cannelloni
  6. Cannelloni met kip

Cannelloni met kip

Door: lekkerkoken1

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-09-2002

Ingrediënten


2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1/4 rode paprika
2 sneetjes oud witbrood
250 g kipfilet
3 eetlepels slagroom
2 eieren
1 eetlepel citroensap
1 theelepel tijm
2 eetlepels fijngesneden vers basilicum
4 eetlepels fijngeknipte peterselie
zout
peper
1 theelepel bouillonpoeder
1 pak cannelloni
1 blikje gezeefde tomaten
2 mozzarellakaasjes


Cannelloni met kip
Cannelloni met kip

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 ?C. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de korstjes van het brood. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
Pureer de kipfilet met brood, slagroom en eieren in de keukenmachine. Meng citroensap, tijm, 1 eetlepel basilicum, peterselie, zout en peper naar smaak, sjalot, knoflook en paprika erdoor. Vul de cannelloni met het kipmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Roer de bouillonpoeder en het overige basilicum door de gezeefde tomaten en schenk dit over de cannelloni. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze erop. Laat de cannellonischotel in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top