1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Canape Madeleine

Canape Madeleine

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-09-2002

Ingrediënten


24 aspergepunten
15 gr zout
casinobrood
100 gr kippenlevers
madera
50 gr boter
2 sjalotjes
1 takje tijm
1 laurierblaadje
dragonblaadjes
witte peper uit de molen
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin met de kippenlevertjes schoon te maken (afspoelen onder de koude kraan, losse vliesjes en peesjes verwijderen). Droog ze met een schone theedoek of wat keukenpapier en snij ze in stukjes. Enkele uren marineren in madera.
Die marineertijd kan uitstekend benut worden om de asperges te bereiden.
Voor de canape Madeleine zijn alleen de punten nodig (ongeveer 4 centimeter lang) en omdat ze zo delicaat zijn, worden ze apart gekookt.
De stukken die overblijven kunnen dienen voor een soep, een salade of een aspergepuree. Schil en gaar de stengels volgens het basisrecept.
Terwijl de asperges staan te garen kunnen de levertjes afgewerkt worden.

Bereidingswijze

Leg de boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Fruit ze glazig. Haal de stukjes lever uit de madera en dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier. Sauteer ze (bakken op een laag vuur onder voortdurend roeren) samen met het takje tijm en het laurierblaadje enkele minuten.
Giet er een beetje madera bij en schraap het aanbaksel van de bodem van de pan. Vis er het takje tijm en het laurierblaadje uit en wrijf de blokjes lever met een houten lepel door een fijne zeef.
Giet ook het braadvocht door de zeef.
Roer de boter smeuig en roer er de gepureerde kippenlevers door. Breng de massa op smaak met versgemalen peper en zout.
Haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en pureer ze.

Serveertip

De puree kan in de koelkast (enkele dagen) of diepvries bewaard worden.
Naam wat aspergenat en pocheer (tegen de kook aan garen) hierin de aspergepunten. Vier minuten is voldoende. Snij intussen de sneetjes casinobrood in rechthoekjes van 3 X 5 centimeter.
Haal de dragonblaadjes van de steeltjes, spoel ze goed schoon en dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier. Bestrijk de canapes met een laagje puree en leg op elke canape een randje dragonblaadjes.
Haal de gare aspergepunten voorzichtig uit het kooknat en leg ze even op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken en af te koelen. Druk op elke canape Madeleine een paar afgekoelde aspergepunten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top