1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Kippensoep
  5. Chinese kippensoep

Chinese kippensoep

Door: san31

  • Chinees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2002

Ingrediënten 4 personen


200 a 250 gr gekookt kippenvlees * 1 middelgrote prei * 1 ui * 1 liter kippenbouillon * 50 gr mihoen * 1 theelepel ketjap asin * evt. 1 mespunt ve-tsin * 1 a 2 afgestreken theelepels sambal oelek * 1 losgeklopt ei * 2 theelepels maizena * 1 eetlepel fijngehakte bladselderij


Verder heb je nodig


Soeppan.


Maak kippensoep eens op een andere manier klaar, met mihoen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Maak de prei schoon. Snijd deze in smalle ringetjes. Snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de prei en de ui toe. Laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken. Verkruimel de mihoen. Voeg deze samen met het kippenvlees, de ketjap, de sambal oelek en evt. 1 mespuntje ve-tsin bij de bouillon. Laat de soep hierna nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Roer de soep enkele malen goed om. Bak intussen van het losgeklopte ei een dunne omelet. Snijd de omelet in smalle reepjes. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Roer het mengsel door de soep. Laat er nog even de kook over komen. Schep de omeletreepjes door de soep en bestrooi de soep vlak voor het opdienen met de selderij.

Serveertip

Wanneer u bouillon van een tablet of van poeder gebruikt, kook er dan eerst een borstfiletje van kip (ca. 250 gr) in 8 minuten in gaar.
Bron: Met conimex thuis in de oosterse keuken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top