1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. slasoep

slasoep

Door: cindy800

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2002

Ingrediënten 4 personen


4 kleine kropjes sla of 2 grote,1 bosje peterselie,water,30g boter,2dl slagroom,zout ,peper



Sla op een andere wijze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de sla schoon,spoel ze af en laat ze goed uitlekken.Doe ze in een grote pan met water en wat zout en laat ze,samen met de gehakte peterselie 5 minuten koken.Schep de sla er vervolgens met een schuimspaan uit.Bewaar het kookvocht.Laat de sla uitlekken door het vocht er uit te persen.Snijd ze in grove stukken.Smelt de boter in een grote pan en laat de sla er enkele minuten in stoven.Giet er vervolgens 1 1/2lkookvocht over de sla en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.Pureer de soep vervolgens met de mixer.Roer de slagroom erdoor,breng op smaak met peper en zout en breng ze langzaam weer op temperatuur.dien de soep warm op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy800
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top