Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. baskische kip

baskische kip

Door: kramer1274

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kip
peper,zout
2 groene paprika's
4 tomaten
50 g champigons
1 dikke plak ham(a 1oo gr)
2 eetl.(olijf)olie
30 g boter
1 rode peper (of 1/2 theelepel cayennepeper)
1 teentje knoflook
2 dl witte wijn
(1 theelepel maizena)
2 eetl. fijn gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Snijplank
mes
braadpan


Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip in 4 stukken snijden,droogdeppen en met wat peper en zout inwrijven.de paprika's,de tomaten en de champigons schoonmaken en in stukjes snijden.de ham in blokjes snijden.

Bereidingswijze

In een Braadpan de olie en de boter verhitten en hierin de kip op hoog vuur rondom bruin bakken.de paprika's,de tomaten en de champigons toevoegen en enkele minuten zachtjes meefruiten.de ham en de hele spaanse peper in de pan doen.de knoflook pellen en boven de pan uitpersen.de wijn in de pan schenken.met het deksel op de pan de kip in 45 a 60 min. gaar stoven.de spaanse peper verwijderen.de saus op smaak brengen met wat zout en desgewenst met de met een scheutje water losgeroerde maizena binden.
de kip in de pan of op een schotel serveren en met peterselie bestrooien.

Serveertip

Lekker met rijst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top