jamie oliver.

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2002

In de braadslee gebakken zalm met olijven,sperziebonen,ansjovis en tomaat.
is zooo lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr sperziebonen.
20 kleine kerstomaatjes.
1-2 handen vol zwarte olijven.
2 eetlepels olijfolie.
zout en zwarte peper uit de molen.
4x 225 g dikke zalmmoten,al dan niet met vel,maar zeker zonder graat.
2 citroenen.
wat extra virgin olijfolie.
1 handvol verse basilicumblaadjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadslee.

Voorbereiding

sperziebonen,afhalen en blanceren in kokend water met zout tot ze zacht zijn,en laat ze uitlekken.
doe ze met tomaatjes en ontpitte olijven,in een kom.
hussel er de olijfolie snuf zout en peper door.
spoel de zalm af en maak ze droog.
knijp het sap van een halve citroen over de zalm,aan beide kanten,en inwrijven met zout en peper.
sprenkel er wat olijfolie over.

Bereidingswijze

verwarm de oven en de braadslee voor op de hoogst mogelijke temperatuur.
hussel alles door elkaar,behalve de ansjovis en de zalm.
haal de hete braadslee uit de oven,en leg aan de ene kant de zalm,ernaast het mengsel en leg daarop de ansjovis.
rooster 10 min in de hete oven,neem de braadslee er uit en serveer met schijfjes citroen.

Serveertip

dit gerecht is erg lekker met zelf gemaakte mayonaise of aioli,en pasta of in de schil,gekookte en dan gebakken aardappelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten