Wild konijn met jagersaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Parijse champignons: 200 gram
tomatenpuree: 1 soeplepel
dragon: 4 takjes
kalfsfond: 25 cl
sjalot: 1
olijfolie: 5 cl
konijn: 1
maizena: 1 koffielepel
peper en zout
rode Porto: 5 cl
droge witte wijn: 15 cl

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het konijn in stukken,maak de champignons schoon en snijd ze in 4,hak de sjalot en het dragon. Laat de stukken konijn goudbruin bakken in een beetje hete olijfolie in een cocotte,voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout. Overgiet alles met witte wijn,voeg de tomatenpuree,de kalfsfond en de helft van het dragon toe.Zet het deksel op de cocotte en laat het konijn verder garen op een matig vuur.Laat 25 minuten koken,voeg de champignons en de Porto toe en laat opnieuw 10 minuten koken. Bind de saus met de maizena.Voeg de rest van het dragon toe. Dien bij het konijn gestoomde aardappelen op en garneer het gerecht met een takje dragon. Een tip: Je kan er gerookte spekreepjes aan toevoegen, maar dan zal het gerecht calorierijker zijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten