red snapper

  • Amerikaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2002

red snapper op een bedje van puree met postelein met een heerlijke saffraansaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukjes Red Snapper van 100 gr p/st.
250 gram aardappelen, 100 gr postelein, 50 cc koksroom, 25 gr boter, beetje nootmuskaat en 1 eetl creme fraiche. Voor de saffraansaus is nodig 2 dl visfond, 1 dl witte wijn, 2 eetl creme fraiche, 1 mespunt saffraandraadjes, ?dl fijne olijfolie en ijskoude boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, mixer, ovenschaal

Voorbereiding

zorg voor ijskoude boter in de freezer
Bloem de stukjes Red Snapper licht.
Verwarm de oven voor op 180?C.
4 voorverwarmde borden

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook deze.Doe in een steelpannetje de visfond, de wijn en de saffraan en laat dit 20 minuten trekken. Voeg de olijfolie en de creme fraiche toe en maak de saus af met een mixer en dmv ijskoude stukjes boter bij te voegen.
Bak de stukjes vis gedurende 2 minuten op de huidzijde en leg ze op de andere zijde in een ovenschaaltje, doe er een beetje peper en zeezout over heen en plaats ze in de oven gedurende 9 minuten.
In de tussentijd zijn de aarappelen aan de kook, doe de room, roomboter, creme fraiche en nootmuskaat erbij en mix dit tot een puree. Voeg op het laatst de fijngesneden postelein toe en breng op smaak met peper en zout. Doe op ieder bord twee scheppen puree en leg de filets met de huidzijde naar boven op de puree. Versier het gerecht met de saus en laat een beetje extra achter op het bord.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten