Varkenshaas met cider en appeltjes
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een recept, met mals vlees, knapperige groenten en zoete stukjes appel.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg varkenshaas (in blokjes), 1 grote gesneden ui, 2 of 3 appels in stukjes (cox, of sterappels als je ze kunt krijgen), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel bloem, 300 ml cider (appelwijn), 2 theelepels appelazijn, 125 gram boontjes, 125 gram peultjes of mangetouts, 125 gram groene asperge(punten), 2 bosjes lenteui, zout en vers gemalen peper.Bereidingswijze
De olie verwarmen in een grote, vuurbestendige ovenschotel. Appelstukjes lichtbruin fruiten, uit laten lekken en apart zetten. Het varkensvlees toevoegen en op hoog vuur bruin laten worden. Vlees laten uitlekken en apart zetten. Vuur laag draaien en uien ca. 5 - 6 minuten zachtjes fruiten.
De bloem en de cider toevoegen, tot een glad geheel roeren en tot ca. eenderde laten inkoken. Vlees en kruiden toevoegen en ongeveer een uur laten garen. Ongeveer vijf minuten voor de gaartijd voorbij is de stukjes appel toevoegen.
Groenten in diagonale kleine stukjes snijden en blancheren tot ze net gaar zijn. (boontjes 5 min., asperges 3 min., peultjes en lenteuitjes 2 min). Uit laten lekken en kruiden en door het vlees scheppen.