Varkenshaas met cider en appeltjes

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2002

Een recept, met mals vlees, knapperige groenten en zoete stukjes appel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg varkenshaas (in blokjes), 1 grote gesneden ui, 2 of 3 appels in stukjes (cox, of sterappels als je ze kunt krijgen), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel bloem, 300 ml cider (appelwijn), 2 theelepels appelazijn, 125 gram boontjes, 125 gram peultjes of mangetouts, 125 gram groene asperge(punten), 2 bosjes lenteui, zout en vers gemalen peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De olie verwarmen in een grote, vuurbestendige ovenschotel. Appelstukjes lichtbruin fruiten, uit laten lekken en apart zetten. Het varkensvlees toevoegen en op hoog vuur bruin laten worden. Vlees laten uitlekken en apart zetten. Vuur laag draaien en uien ca. 5 - 6 minuten zachtjes fruiten.

De bloem en de cider toevoegen, tot een glad geheel roeren en tot ca. eenderde laten inkoken. Vlees en kruiden toevoegen en ongeveer een uur laten garen. Ongeveer vijf minuten voor de gaartijd voorbij is de stukjes appel toevoegen.

Groenten in diagonale kleine stukjes snijden en blancheren tot ze net gaar zijn. (boontjes 5 min., asperges 3 min., peultjes en lenteuitjes 2 min). Uit laten lekken en kruiden en door het vlees scheppen.

Laatste reacties

treblig avatar
treblig 11-11-2002

dit kan ook bereid worden met gewone varkenslappen en gemengde groenten (prei, wortel, boontjes etc.) Gewoonweg heerlijk bij frietjes of aardappelpuree

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten