1. Home
  2. Recepten
  3. Braziliaanse keuken
  4. Braziliaanse sardinepastei

Braziliaanse sardinepastei

Door: lekkerkoken1

  • Braziliaans, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-09-2002

Ingrediënten


250 g bloem
1 theelepel zout
75 g koude boter
1 ei
enkele lepels water
1 lepel olijfolie of zonnebloemolie
1 kleingesneden ui
1 ontvelde tomaat in stukjes
300 g uitgelekte sardines in olie
1 lepel citroensap
2 lepels peterselie
2 gepelde hardgekookte eieren
8 groene olijven in plakjes
zout
peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid van de bloem, de 1/2 theelepel zout, de boter, het ei en wat water een deeg zoals bij het recept voor Braziliaanse vleespastei staat aangegeven.
Maak de vulling: Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en fruit deze even mee. Neem de pan van de hittebron af.
Prak de sardines met het citroensap en de fijngehakte peterselie fijn in een kom. Schep de fijngehakte eieren en de plakjes olijf door het mengsel en maak alles op smaak met wat zout en peper.
Bewerk het deeg volgens het recept voor Braziliaanse vleespastei. Doe het sardinemengsel in de vorm en dek de pastei af met de uitgerolde rest van het deeg.
Bak de pastei ? 40 minuten in een op 175?C voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is.
Serveer de in punten gesneden sardinepastei warm of koud.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top