Braziliaanse rijst

  • Braziliaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
ui
knoflook
zout
maisolie of zonnebloemolie of olijfolie
2 koppen Surinaamse droogkokende rijst
2 koppen water

Variaties:
Voeg tijdens het koken, of al bij het fruiten, 1 gesnipperd laurierblad aan de rijst toe voor een "arroz de loro" (laurierrijst).
Voeg, als de rijst bijna klaar is, wat verse koriander toe voor een "arroz de coentro" (korianderrijst).
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de refogado heeft u ui, knoflook, zout en mais-, zonnebleom- of olijfolie nodig.
Doe wat olie in een pan en voeg fijngesnipperde ui, uitgeperste knoflook en zout toe en laat het geheel fruiten.
Per 2 personen zijn 1 teentje knoflook en 1/2 kleine ui voldoende voor een goede smaak.
Voeg, als de refogado lichtgeel is gefruit, per 2 personen een kop (Surinaamse) droogkokende rijst toe en bak de rijst even met het kruidenmengsel mee.
Voeg vervolgens per kop rijst ? 2 koppen water toe en laat de rijst in 15-20 minuten droogkoken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten