Braziliaanse rijst
- Braziliaans, Bijgerecht
- 0-10 min.
Ingrediënten
uiknoflook
zout
maisolie of zonnebloemolie of olijfolie
2 koppen Surinaamse droogkokende rijst
2 koppen water
Variaties:
Voeg tijdens het koken, of al bij het fruiten, 1 gesnipperd laurierblad aan de rijst toe voor een "arroz de loro" (laurierrijst).
Voeg, als de rijst bijna klaar is, wat verse koriander toe voor een "arroz de coentro" (korianderrijst).
Bereidingswijze
Voor de refogado heeft u ui, knoflook, zout en mais-, zonnebleom- of olijfolie nodig.
Doe wat olie in een pan en voeg fijngesnipperde ui, uitgeperste knoflook en zout toe en laat het geheel fruiten.
Per 2 personen zijn 1 teentje knoflook en 1/2 kleine ui voldoende voor een goede smaak.
Voeg, als de refogado lichtgeel is gefruit, per 2 personen een kop (Surinaamse) droogkokende rijst toe en bak de rijst even met het kruidenmengsel mee.
Voeg vervolgens per kop rijst ? 2 koppen water toe en laat de rijst in 15-20 minuten droogkoken.