Braziliaanse gehaktballetjes met saus

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g rundergehakt
100 g mager ontbijtspek
100 g salami
1 ei
50 g parmezaanse kaas
zout
peper
een beetje tarwebloem
75 g boter
1/2 l tomatensaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maal in de gehaktmolen (of foodprocessor) het gehakt samen met het ontbijtspek en de salami tot een homogene massa.
Voeg het ei, de Parmezaanse kaas en de peper toe, vermeng het gehakt goed met deze ingredienten en proef of het zout genoeg is.
Vorm balletjes ter grootte van een ei en rol die door een beetje bloem.
Verhit de boter en bak ze rondom bruin.
Voeg de tomatensaus toe en laat de balletjes hierin gaar worden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten