1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. borek

borek

Door: stiekeltje

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2002

Ingrediënten 4 personen


Filodeeg,500 gr.rundergehakt,400 gr.bladspinazie(diepvries,wanneer verse spinazie word gebruikt deze eerst voorkoken),1 ui, 1 ei yoghurt,olijfolie,stuk pittige witte geitenkaas


Verder heb je nodig


Oven, rond borekblik ik mmak de borek zelf op de bakplaat in de oven

borek
borek

Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden
ei en yoghurt met olijfolie mengen in een kommetje
eventueel spinazie voorkoken

Bereidingswijze

Snipper en fruit de ui, bak het gehakt rul en voeg de ontdooide en uitgelekte spinazie toe en laat dit 15 minuten op een laag vuur bakken. Leg de vellen filodeeg 2 of 3 per laag op de bakplaat en besmeer ze met het ei-yoghurtmengsel daarna weer filodeeg, na de derde keer het spinazie-gehaktmengsel over de hele bakplaat verdelen en hierover het stuk witte kaas verkruimelen, daarna weer verder gaan met lagen deeg en het ei-yoghurtmengsel tot alles op is. plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het in een half uur lekker gaar en knapperig

Serveertip

Lekker met cacik (tsaziki)en een tomaten-komkommersalade
tip: het snijden van de borek gaat gemakkelijk met een pizzasnijder



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiekeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top