Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. gepofte aardappelen

gepofte aardappelen

Door: riny

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-09-2002

Ingrediënten 4 personen


4 grote aardappelen met schil van elk 250g
1 el olie

Voor vulling1:
50 g roomboter met zeezout en versgemalen zwarte peper of knoflookboter

Voor vulling 2:
125 ml creme fraiche, 50 g knapperige stukjes bacon en 1 el gehakte bieslook

Voor vulling 3:
125 g zachte geitenkaas en 2 el peterselie



Een veelzijdig recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor on 200 graden C. Was de aardappelen en schrob de schil schoon. Prik de aardappelen een paar keer in met een vork en bestrooi ze met wat zeezout en bestrijk ze met wat olie. Doe de aardappelen in een Ovenschaal of leg ze op een bakplaat en bak ze in ca. 1 uur gaar.
Test of de aardappelen gaar zijn door er met de punt van een mes voorzichtig in te prikken. Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte open en vul ze

Serveertip

U kunt van een dlinke gepofte aardappel ook een complete maaltijd maken door hem bijvoorbeeld te vullen met chili con carne en te bestrooien met geraspte kaas. Zet de aardappel even terug in de oven om de kaas te laten smelten. Lekker met een gemengde salade



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top