1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Mediterraans vispannetje

Mediterraans vispannetje

Door: msweersgehl

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr gemengde visfilet(rode snapper/zeeduivel/zeebaars of makreel)500 gr gemengde ongekookte schelpdieren(mosselen en garnalen)/snufje saffraandraadjes/3 el olijfolie/350 g ui,gesnipperd/350 g venkel gehalveerd en in dunne plakken(kleine knol)/2 tl bloem/400 g blokjes tomaat uit blik(uitgelekt)/3 teentjes knoflook/2 blaadjes laurier/2 el fijngehakte verse tijm/schil van 1 sinaasappel(geraspt)/zout/cayennepeper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de filets af,verwijder het vel indien nodig en snijd ze in grote stukken.Was de schelpdieren en snijd de kopjes van de garnalen.Doe de saffraan in een kom en schenk 1,5 dl kokend water op.Laat de saffraan ca 20 min weken.Zeef het vocht.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak de uien en venkel onder af en toe roeren zachtjes 5 min, tot ze zacht beginnen te worden.Roer de bloem erdoor.Voeg 7,5 dl water en de tomaten,knoflook,laurier,tijm,sinaasappelrasp,saffraanwater,zout,peper naar smaak toe.Breng dit aan de kook.Draai het vuur lager,voeg de vis toe(niet de schelpdieren) en laat alles onafgedekt op laag vuur 2 min heel zachtjes koken.Voeg de schelpdieren toe en kook alles nog 2-3 min, tot de vis gaar is maar niet uit elkaar valt.Gooi gesloten mosselen weg.Voeg eventueel nog zout en peper toe.

Serveertip

Serveer de vis in kommen met een lepel knoflooksaus erop en geef er stokbrood bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van msweersgehl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top