1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Gekruide zuidvruchten

Gekruide zuidvruchten

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gram bruine suiker, 4 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 0,5 theelepel nootmuskaatpoeder, sap van 1 citroen, 100 gram gedroogde abrikozen, 100 gram gedroogde vijgen, 100 gram gedroogde pruimen, 100 gram gedroogde amandelen



Recept van Rudolph van Life & Cooking; lekker bij de basbousa die ook op mijn pagina staat. LET OP: moet een nacht in de koelkast staan, dus al een dag van tevoren maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een pan de ingredienten voor de siroop aan de kook. Laat het ca. 30 minuten zachtjes koken en laat het afkoelen.
Doe de zuidvruchten in een kom en overgiet ze met de siroop. Laat het ca. 1 nacht afgedekt, in de koelkast intrekken.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.
Verwijder de kruidnagels en kaneelstokjes en bestrooi het met gehakte amandelen.

Serveertip

Lekker over de basbousa of met yoghurt. In plaats van de gedroogde vruchten kun je ook tutti frutti gebruiken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van weste001


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van weste001
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top