1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Bouillon met Chinese paddenstoelen en doperwten

Bouillon met Chinese paddenstoelen en doperwten

  • Chinees, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-09-2002

Ingrediënten


12 Chinese paddestoelen naar keuze, 30 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
100 gr magere ham in dunne reepjes
1 1/4 liter krachtige runder- of wildbouillon
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel worscestershiresauce
200 gr doperwten, ongekookt, evt. diepvries
zout, witte peper uit de molen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd dunne reepjes van de uitgelekte paddestoelen en doe de onderste harde stukjes van de stelen weg.
Doe alle ingredienten in een hoge diepe kom of schaal en plaats deze in de magnetron.
Controleer na 5 minuten op de hoogste stand even of de doperwten en de paddestoelen gaar genoeg zijn. Is dit het geval, schakel dan de magnetron uit en laat de kom 3 minuten afgedekt staan.
Vindt u de paddestoelen en doperwten dan nog te hard, kook ze dan nog 1-2 minuten op de middelste stand.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top