Bouillabaisse
- Frans, Soep
- 0-10 min.
Ingrediënten
2 l visbouillon2500 g vis en hele schaaldieren
olijfolie
gesnipperd ui
venkelgroen
3 geplette teentjes knoflook
1 laurierblad
3 ontvelde gehakte tomaten
1 takje tijm
1 takje bonenkruid
1 bosje peterselie
1 sinaasappelschil zonder wit
1 plukje saffraan
dik witbrood
peterselie
eventueel aioli
Goede bouillabaisse bevat schorpioenvis, en nog minstens 6 andere soorten zoals pieterman, zeeduivel, poon, wijting, zeebaars, petervis, en eventueel Noordzeekrab en langoest.
Bereidingswijze
Fruit ui & knoflook even in olie (grote braadpan).
Tomaat, kruiden en specerijen erbij, even sudderen.
Schaaldieren erop, dan kokende bouillon, 5 minuten koken.
Dan eerst de stevige vis, dan de teerdere, max.15 minuten koken.
Giet de soep op dik witbrood met peterselie.
Eventueel aioli erdoor.