Bouillabaisse

  • Frans, Soep
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 l visbouillon
2500 g vis en hele schaaldieren
olijfolie
gesnipperd ui
venkelgroen
3 geplette teentjes knoflook
1 laurierblad
3 ontvelde gehakte tomaten
1 takje tijm
1 takje bonenkruid
1 bosje peterselie
1 sinaasappelschil zonder wit
1 plukje saffraan
dik witbrood
peterselie
eventueel aioli

Goede bouillabaisse bevat schorpioenvis, en nog minstens 6 andere soorten zoals pieterman, zeeduivel, poon, wijting, zeebaars, petervis, en eventueel Noordzeekrab en langoest.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit ui & knoflook even in olie (grote braadpan).
Tomaat, kruiden en specerijen erbij, even sudderen.
Schaaldieren erop, dan kokende bouillon, 5 minuten koken.
Dan eerst de stevige vis, dan de teerdere, max.15 minuten koken.
Giet de soep op dik witbrood met peterselie.
Eventueel aioli erdoor.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten