1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. sukiyaki

sukiyaki

  • Japans, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2002

Ingrediënten 4 personen


-2 uien (in dunne ringen gesneden)
-120 g champignons (in plakjes)
-400 g biefstuk, die je 15 min in de diepvries legt en dan met een vlijmscherp mes in dunne plakjes snijd
-250 g verse spinaziebladen
-100 g flinterdunne stukjes bleekselderij
-1 prei in dunne reepjes gesneden
-1 eetlepel suiker
-sojasaus
-125 g takenoko (bamboespruiten uit blik); zeer dun gesneden
-4 eetlepels sake



Klassiek Japans ontbijt uit de wok

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-doe een bodempje olie in de wok, en laat zeer heet worden
-doe er de uien bij en roerbak 1 min
-dan de champignons en roerbak 1 min
-vlees erbij (2 min roerbakken)
-spinazieblaadjes erbij en 1 min roeren
-bleekselderij erbij (2 min roerbakken)
-prei (weer 2 min roerbakken)
-klein glas sojasaus erbij; dan suiker, en nog een glaasje sojasaus
-de bamboespruitjes erbij en nog 3 min op het vuur en besprenkelen met sake
-

Serveertip

Warm serveren dit ontbijt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top