1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Aardappelen met chorizo en pepers

Aardappelen met chorizo en pepers

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen (vastkokende), in blokjes
30 ml plantaardige olie
2 teentjes knoflook, geperst
4 lenteuitjes, gesnipperd
2 groene of rode Spaanse pepers, zpnmder zaadjes en in stukjes
300 gr chorizo, ontveld
150 gr geraspte Monterey Jack of cheddar of belegen goudse kaas
zout (desgewenst)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng een grote pan water aan de kook en voeg de aardapelen toe. Breng het water weer aan de kook en laat de aardapelen 5 minuten zachtjes koken. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg knoflook, lente-uitjes en pepers toe en fruit ze 3-4 minuten. Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze lichtbruin.Snijd de chorizo in kleine blokjes en voeg ze toe. Bak de chorizo nog 5 minuten mee. Breng het mengsel zo nodig met zout op smaak.Voeg dan de kaas toe. Meng snel, maar probeer de aardappelstukjes heel te houden. Laat de kaas smelten en serveer het aardappelgerecht.

Serveertip

Met een frisse salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top