1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. blini?s

blini?s

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-09-2002

Ingrediënten


1/4l melk,20g biergist,4 eieren,100g tarwebloem,100g roggebloem,4 eetlepels verse room,1 snuifje zout,100g boter


Verder heb je nodig


Grote pan


Kleine pannekoekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm en roer de gist erin los.Breek de eieren en scheid de eiwitten van de eierdooiers.Doe de bloem in een schaal,maak in het midden een kuiltje en giet de eierdooiers,de verse room en het zout erin.Voeg er beetje bij beetje de melk bij.Roer de ingredienten dooreen,todat u een redelijk dik pannekoekbeslag hebt verkregen.Laat het beslag 2 uur rijzen.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf en schep ze door het dikke beslag,nadat dit heeft gerezen.Maak speciale flensjespannetjes heet en bestijk ze rijkelijk met boter(wanneer u deze pannetjes niet hebt,kunt u ook een grote pan gebruiken,waarin u kleine hoopjes beslag doet-telkens 1/3 opscheplepel -terwijl u ervoor zorgt dat ze niet aan elkaar vast gaan plakken)Keer de blinis met een spatel om zodra ze van de bodem van de pan loskomen en laat de andere zijde bakken.Begiet de blinis met wat gesmolten boter en houd ze warm todat u ze opdient.

Serveertip

Serveer de blinis met gerookte vis en zure room,die u kunt maken van een mengsel van verse room en yohurt.Wijnsuggestie:coteaux champenois



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy800


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy800
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top