1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gele rijst met Oosterse burgers

Gele rijst met Oosterse burgers

Door: luckyjo

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ei -
500 gram half-om-half gehakt -
1 eetlepel kerriepoeder -
1 1/2 dl. kerriesaus -
2 eetlepels koriander -
2 lente-uitjes -
75 gram paneermeel -
zout en peper-
325 gram gele rijst



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur koude kerriesaus (uit de fles).

Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de koriander fijn. Meng in een kom het gehakt, kerriepoeder, ei, paneermeel, de lente-uitjes en koriander door elkaar en breng het op smaak met wat zout en peper. Kook de gele rijst in 8 minuten gaar. Maak ondertussen 4 grote hamburgers van het gehaktmengsel.

Verhit de boter in de koekepan en bak de hamburgers in circa 5 minuten per zijde goudbruin. Verdeel de rijst en hamburgers over de borden en serveer de koude kerriesaus er apart bij.

Lekker met een rauwkostsalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top