Ebly a l'Imperatrice

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2002

variant op riz conde

Deel dit recept

Ingrediënten
? tarwekorrels Ebly
? 1 liter melk
? zout
? suiker
? 6 eigelen
? een vanillestok
? 5 geweekte gelatineblaadjes
? een halve liter room
? droge abrikozen of geconfijte vruchten
? aalbessengelei
? een halve liter Chanitlly room
? enkele geconfijte violetten, mimosas of pistaches
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

? Laat 100 gr tarwekorrels in 4 deciliter melk garen gedurende 25 minuten. Voeg een snuifje zout en evenveel suiker toe.

? Meng de 6 eigelen met 125 gr suiker. Voeg een halve liter kokende melk toe met een doormidden gesneden vanillestok. Roer hierin voortdurend met de spatel en verwarm tot 85 ?C. Los hier 5 geweekte gelatineblaadjes in op. Zeef dit en laat snel koelen.

? Klop een halve liter room flink op.

? Meng de gekookte tarwekorrels met het ei/melk-mengsel.

? Voeg droge abrikozen of gekonfijte vruchten toe, en meng met de geklopte room.

? Smeer een mooie vorm in met aalbessengelei. Laat het mengsel gedurende enkele uren in de koelkast in de vorm opstijven.

? Dompel de vorm even in een bad met warm water, droog dit af en draai dit om op een schotel.

Serveertip

? Werk eventueel af met Chantilly room (een halve liter room kloppen), enkele gekonfijte violetten, mimosas of pistaches.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten