Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ebly a l'Imperatrice

Ebly a l'Imperatrice

Door: vifke

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2002

Ingrediënten


? tarwekorrels Ebly
? 1 liter melk
? zout
? suiker
? 6 eigelen
? een vanillestok
? 5 geweekte gelatineblaadjes
? een halve liter room
? droge abrikozen of geconfijte vruchten
? aalbessengelei
? een halve liter Chanitlly room
? enkele geconfijte violetten, mimosas of pistaches



Variant op riz conde

Ontdek meer:

Bereidingswijze

? Laat 100 gr tarwekorrels in 4 deciliter melk garen gedurende 25 minuten. Voeg een snuifje zout en evenveel suiker toe.

? Meng de 6 eigelen met 125 gr suiker. Voeg een halve liter kokende melk toe met een doormidden gesneden vanillestok. Roer hierin voortdurend met de spatel en verwarm tot 85 ?C. Los hier 5 geweekte gelatineblaadjes in op. Zeef dit en laat snel koelen.

? Klop een halve liter room flink op.

? Meng de gekookte tarwekorrels met het ei/melk-mengsel.

? Voeg droge abrikozen of gekonfijte vruchten toe, en meng met de geklopte room.

? Smeer een mooie vorm in met aalbessengelei. Laat het mengsel gedurende enkele uren in de koelkast in de vorm opstijven.

? Dompel de vorm even in een bad met warm water, droog dit af en draai dit om op een schotel.

Serveertip

? Werk eventueel af met Chantilly room (een halve liter room kloppen), enkele gekonfijte violetten, mimosas of pistaches.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top