1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Mosselen met Indiase kruiden en zeekraal

Mosselen met Indiase kruiden en zeekraal

Door: ruud40

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2002

Ingrediënten 4 personen


350 gr. ui
-40 gr. gemberwortel
-5 gr. koriander, gedroogde
-5 gr. komijn
-5 gr. kurkuma
-10 gr. zout
-500 gr. tomaat
-15 gr. koriander, verse
-150 gr. katenspek
-1 klont boter
-100 gr. zeekraal
-600 gr. mossel, gekookte
-250 gr. noedel
-100 gr. zeewier
-0.1 l. bouillon
-5 el. olijfolie
-1 mespunt cayennepeper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem voor de noedels bij voorkeur zwarte noedels.

De ui snipperen, de gemberwortel schillen en fijnhakken. De tomaten ontvellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

Wat olie in een anti-aanbakpan verwarmen tot lauwwarm. Gember, korianderpoeder, komijn, kurkuma, cayennepeper en zout toevoegen en de kruiden even laten aanzweten. De ui toevoegen, het vuur wat hoger zetten en het mengsel bakken tot de ui glazig is. De blokjes tomaat door het mengsel roeren en de pan van het vuur nemen.

Het vers korianderblad toevoegen en het mengsel af laten koelen.

De noedels in ruim water met wat zout beetgaar koken, uit laten lekken, er de boter doorroeren en warm houden.

De zeekraal in koud water spoelen en in stukjes snijden. De mosseltjes even aanbakken in olie, de in stukjes gesneden katenspek toevoegen en even mee laten bakken. Roer wat van het kruiden/tomaatmengsel en de zeesla door de mosselen.

Een kopje bouillon erbij schenken en alles met de deksel op de pan vijf minuten zachtjes doorverwarmen.

De noedels over de voorverwarmde borden verdelen en de saus eromheen scheppen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top