Ontbijtkoek a la Montignac

  • Montignac, Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
500 gr. roggemeel
-15 gr. speculaaskruid
-300 ml. stroop, suikervrije
-15 gr. bakpoeder
-2 dl. melk, magere
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Benodigde materialen: een cakeblik. Voor de suikervrije stroop kunt u appel-, peren- of dadelstroop nemen.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingredienten goed door elkaar met een vork zodat het een glad beslag wordt.

Vul een licht ingevet cakeblik met het beslag en zet dit 5 kwartier in de oven. Als de ontbijtkoek is afgekoeld, deze uit het cakeblik halen. Goed afgedekt bewaren om uitdrogen te voorkomen.

Montignac-tip: in fase 2 kunt u door het beslag iets minder dan de helft van de hoeveelheid roggemeel aan krenten of stukjes gedroogde abrikozen roeren. Natuurlijk kunt u deze ontbijtkoek ook op uw boterham eten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten