1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Montignac keuken
  5. Vanillevla a la Montignac

Vanillevla a la Montignac

  • Montignac, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 l. melk, magere
-2 stuks vanillestokjes
-5 blaadjes gelatine
-2 stuks eiwitten
-5 ml. zoetstof, vloeibare



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Benodigde materialen: een keukenmachine of staafmixer. In plaats van 5 milliliter vloeibare zoetstof kunt u ook 43 gram fructose gebruiken.

Laat de gelatine in ruim water weken.

Verwarm de melk. Snijd de vanillestokjes open en leg deze in de melk. Als de melk bijna kookt, de warmtebron temperen zodat de melk net niet meer kookt. Laat de vanillestokjes 15 minuten in de melk trekken.

Zeef de melk door een doek. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de nog warme melk. Roer er de zoetstof of fructose door. Laat het geheel nu helemaal afkoelen en nog minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Klop de eiwitten stijf. Klop met de mixer de vanillevla los en spatel er de stijfgeklopte eiwitten door.

U kunt de vanillevla eventueel garneren met een toefje uitgelekte magere yoghurt of kwark.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top