1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes

Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2002

Ingrediënten 4 personen


2 eierdooiers
-12 boerenmeisjes
-1 stuk sinaasappel
-8 gr. gelatinepoeder
-25 gr. suiker
-50 gr. bitterkoekje
-25 gr. boerenjongen
-0.2 l. melk
-3 dl. slagroom
-Muntblaadje



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De melk verwarmen. Gelatine met suiker, eidooiers en wat warme melk glad roeren en al roerend bij de melk voegen. Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden Celsius en het mengsel laten binden. De melk mag niet gaan koken! De vla lobbig laten worden. Sla de slagroom halfstijf, bewaar een klein deel om te garneren spatel de rest door de vla. Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de pudding spatelen en de massa in de vormpjes overdoen. De pudding in de koelkast op laten stijven. De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen. De sinaasappel uitpersen. De sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen. Met slagroom en muntblaadjes garneren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top