1. Home
  2. Recepten
  3. Gehakt
  4. ovenschotel met gehakt en witte kool

ovenschotel met gehakt en witte kool

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2002

Ingrediënten 3 personen


300 gram rundergehakt - 300 gram gewassen en gesneden witte kool - 1 ui in ringen - 1 gesnipperd teentje knoflook - 1 kg geschilde aardappelen - 2 eetl melk - (room)boter - 1 theel vloeibare Maggi tuinkruiden bouillon - versgemalen peper - zout - djintan - Casa Fiesta Jalapeno pepper sauce


Verder heb je nodig


Ovenschaal - pureestamper - oven


Lekkere, gegratineerde ovenschotel met geruld gehakt, roergebakken(of geroerbakte?) witte kool en aardappelpuree.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kook de aardappelen gaar.
Stamp ze tot een fijne puree met de melk, boter en wat bouillon.

Rul het gehakt met naar smaak peper en zout.
Voeg naar eigen smaak de Jalapeno pepper sauce toe.

Roerbak de uienringen, knoflook en witte kool even, zodat het prutje glazig is.
Maak op smaak met djintan.

Bereidingswijze

Vet de ovenschaal in.
Doe onderop het gerulde gehakt.
Schep hierop het groentenmengsel en sluit af met de puree.
Verspreid nog wat kleine klontjes boter en laat c.a. 20 min in de oven gratineren.

Serveertip

Je kunt deze ovenschotel natuurlijk prima van tevoren bereiden en later in de oven afbakken. Dan moet ie natuurlijk wel wat langer in de oven.

Dit gerecht kan ook met spitskool gemaakt worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top