1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Pompoen uithollen
  6. Gestoomde pompoen

Gestoomde pompoen

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2002

Ingrediënten


1 grote pompoen
4 ?5 gedroogde chinese paddestoelen
2 el pinda?s
2 ? dl groenten bouillon
1 kopje kleine champignons
120 g bleekselderij
3 tl Chines mixed pickles,fijngehakt
1 el lichtbruine sojasaus
ve-stin
2 plakjes gemberwortel
2 el droge sherry.



Voor 6 ? 8 porties.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Circa 20 cm van het grootste uiteinde van de pompoen afsnijden om als deksel te gebruiken en het andere eind goed vastzetten in een vuurvaste schotel.
Pompoen uithollen, maar ervoor zorgen dat de buitenwand overal 2 cm dik blijft. Van het vruchtvlees ca 200 g in blokjes van 2 cm snijden.
Paddestoelen 30 min weken in heet water. Grondig afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
Harde stelen verwijderen en hoedjes in dunne reepjes snijden.
Pinda?s 10 min koken en laten uitlekken. Bouillon aan de kook brengen.
Uitgeholde pompoen vullen met blokjes vruchtvlees, paddestoelen, pinda?s en bleekselderij.
Pickles, sojasaus, 1 tl ve-stin en plakjes gemberwortel erover verdelen.
Bouillon erover schenken. Pompoen met deksel sluiten. Vuurvaste schotel met de pompoen in een stoompan zetten en 1 uur laten stomen. Sherry toevoegen en nog 3 min stomen. Plakjes
Gemberwortel verwijderen en opdienen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top