1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. gehaktrol met champignonsaus

gehaktrol met champignonsaus

Door: zwalua

  • Internationaal,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2002

Ingrediënten 5 personen


2 uien, bakje champignons, boter, 2 sneetjes oud wittebrood, 1/4 liter slagroom, 4 jeneverbessen, 500 gr. gehakt, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, 1/2 vleesbouillontablet, 3 el. bloem, 4 el. apricot brandy.



Best wel een feestdis

Ontdek meer:

Voorbereiding

Brood verkruimeln en 10 min. in slagroom laten weken, jeneverbessen kneuzen.

Bereidingswijze

De gepelde ui en de plakjes champignons zachtjes bakken. ovenschotel invetten. aan het brood toevoegen: jeneverbessen, gehakt, ei, 1/3 van uimengsel, zout, peper en nootmuskaat. een rol vormen en die in de ovenschotel leggen. in ca. 1 uur op 200 graden gaar bakken. wat bakvet uit de pan scheppen, bloem erdoor roeren op het vuur en bouillon en apricot brandy toevoegen en blijven roeren tot een gebonden saus. de rest van het uimengsel, de slagroom en peper en zout toevoegen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwalua
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top