Duivelse kip

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote zware kippen-8 eetlepels zonnebloemolie- citroensap- 2teentjes knoflook- 3 theelepels sambal- zout en peterselie en een citroen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de in stukken verdeelde kippen droog met keuken papier. Meng in een kom zonnebloemolie met 4 eetlepels citroensap.
Pers er 2 teentjes knoflook boven uit en roer er 3 theelepels sambal door.Bestrijk de stukken kip met het mengsel en laat ze een uur liggen.

Bereidingswijze

Rooster de stukken kip onder een hete (oven)
grill in 12 tot 18 min: aan alle kanten.
Bestrijk de stukken kip tijdens het roosteren
nog eenmaal met een restje van het olie mengsel.Strooi war zout over de stukken kip.
Leg de stukken kip op een schaal leg er partjes citroen op en wat peterselie bij.

Serveertip

Geef er stokbrood bij, kruidenboter en eventueel een salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten