CAPTAINS DINNER

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.



Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 plakken ontbijtspek

1 eetl boter of margarine

2 grote uien, in dunne ringen

2 blikken kapucijners a 1 l

1 eetl fijngesneden bonenkruid

zout, peper

200 gr kleine augurkjes, uitgelekt

250 gr piccalilly

150 gr gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt

2 plakken pekelvlees a 75 gr, in lange reepjes

100 gr geraspte belegen kaas

50 gr geroosterde sesamzaadjes

verse peterselie of korianderblaadjes

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de plakken ontbijtspek in de boter krokant, houd ze warm.
Bak de uiringen in het achtergebleven vet in ca 5 ? 10 minuten lichtbruin.
Verwarm de kapucijners met het bonenkruid op zacht vuur en breng ze op smaak met zout en peper. Schep de kapucijners in een grote schaal en leg het ontbijtspek erop.
Zet rondom de grote schaal met kapucijners diverse kleine schaaltjes met gebakken uiringen, augurkjes, zure uitjes, piccalilly, gedroogde tomaatjes, reepjes pekelvlees, geraspte kaas, sesamzaadjes en peterselie of korianderblaadjes.
Aan tafel neemt ieder wat kapucijners en daarbij van elk schaaltje iets op het bord.

Serveertip

GEDROOGDE KAPUCIJNERS

Week de kapucijners 1 nacht in ruim water (zodat ze helemaal onderstaan).
Laat ze de volgende dag uitlekken en breng ze met ruim water (zodat ze helemaal onderstaan) aan de kook.
Voeg dan 1 ui, 1 takje bonenkruid, 2 blaadjes laurier en 10 gekneusde zwarte peperkorrels toe en laat de kapucijners 1 ? tot 2 uur koken tot ze gaar zijn.
Voeg aan het einde van de kooktijd zout en peper toe.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

laura-d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten