CAPTAINS DINNER
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
12 plakken ontbijtspek1 eetl boter of margarine
2 grote uien, in dunne ringen
2 blikken kapucijners a 1 l
1 eetl fijngesneden bonenkruid
zout, peper
200 gr kleine augurkjes, uitgelekt
250 gr piccalilly
150 gr gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
2 plakken pekelvlees a 75 gr, in lange reepjes
100 gr geraspte belegen kaas
50 gr geroosterde sesamzaadjes
verse peterselie of korianderblaadjes
Bereidingswijze
Bak de plakken ontbijtspek in de boter krokant, houd ze warm.
Bak de uiringen in het achtergebleven vet in ca 5 ? 10 minuten lichtbruin.
Verwarm de kapucijners met het bonenkruid op zacht vuur en breng ze op smaak met zout en peper. Schep de kapucijners in een grote schaal en leg het ontbijtspek erop.
Zet rondom de grote schaal met kapucijners diverse kleine schaaltjes met gebakken uiringen, augurkjes, zure uitjes, piccalilly, gedroogde tomaatjes, reepjes pekelvlees, geraspte kaas, sesamzaadjes en peterselie of korianderblaadjes.
Aan tafel neemt ieder wat kapucijners en daarbij van elk schaaltje iets op het bord.
Serveertip
GEDROOGDE KAPUCIJNERS
Week de kapucijners 1 nacht in ruim water (zodat ze helemaal onderstaan).
Laat ze de volgende dag uitlekken en breng ze met ruim water (zodat ze helemaal onderstaan) aan de kook.
Voeg dan 1 ui, 1 takje bonenkruid, 2 blaadjes laurier en 10 gekneusde zwarte peperkorrels toe en laat de kapucijners 1 ? tot 2 uur koken tot ze gaar zijn.
Voeg aan het einde van de kooktijd zout en peper toe.