1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bossche bollen
  5. Bossche bollen

Bossche bollen

Door: lekkerkoken1

  • Nederlands, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-09-2002

Ingrediënten


80 gr boter
2 dl water
zout
100 gr bloem
4 eieren
3/4 liter slagroom
1 zakje vanillesuiker

Voor het glazuur:
150 gr poedersuiker
1 1/2 eetlepel slagroom
40 gr melkchocolade (reep)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng al roerend de boter met het water en zout aan de kook.
Roer er in een keer alle bloem bij en verwarm het deeg flink roerend tot het glad is en van de pan loslaat.
Neem de pan van het vuur, laat de inhoud wat afkoelen, roer er een voor een de eieren bij en laat ze in het deeg opnemen.
Klop het laatste ei los en voeg dat in gedeelten toe.
Het deeg moet lobbig, glad en glanzend zijn.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop met tussenruimten van ? 5 cm 8 bergjes deeg.
Zet de bakplaat in het midden van een op 200?C voorverwarmde oven en bak de soezen in ? 30 minuten gaar en goudbruin (ze voelen dan licht aan).
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf, doe hem in een spuitzak, prik de afgekoelde soezen met het spuitmondje in en spuit ze vol.

Glazuur:
Zeef de poedersuiker en roer die met de slagroom tot een glanzend glazuur.
Smelt de chocolade bij 35?C, roer het glazuur erbij en houd het afgedekt boven een pan kokend water warm.
Haal de soezen door het glazuur en laat dit op een rooster opstijven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top