Aardappelen met groenten

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-09-2002

Ja, zo heet het recept nu eenmaal. Het is speciaal bedoeld voor de lange winterdagen. Dagen die te guur en te koud zijn om uren buiten te zonnen of badmintonnen. Dagen die te kort zijn om lang over uit te wijden. Kortom, dagen zoals die er in de winter genoeg zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de pommes de terre.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Snijd de prei in ringetjes.

Bereidingswijze

  • Zet water op om in te koken.
  • Zet nog maar iets meer water op.
  • Snijd de andijvie fijn.
  • Wacht tot al het water kookt.
  • Zet als het water kookt de naaktslak aan de linkerkant van het aanrecht.
  • Kook de pommes de terre, de prei en de andijvie in 1 pan en de rookworsten in een andere.
  • Snijd ondertussen de bananen en de komkommers in halve schijfjes.
  • Wacht tot de naaktslak de rechterkant van het aanrecht bereikt heeft.
  • Draai de naaktslak om.
  • Wacht tot de naaktslak weer terug is aan de linkerkant.
  • Voeg nu de rookworsten, de bananen en de komkommers aan de pommes de terre, de prei en de andijvie toe en zet het geheel gedurende een uur of vijf afgesloten buiten.
Ondertussen:
Mochten de buren komen klagen, gooi dan de kokosnoot naar hun hoofd.
  • Nu is de Ceer Frisse Kost wel klaar.
  • Koel serveren met een ijs- en ijskoud drankje.

Laatste reacties

zarah-leander avatar
zarah-leander 01-03-2003

Mag ik ook het hele zooitje over de buren kieperen???

broodje_aap avatar
broodje_aap 23-09-2002

Ja, ik denk dat ik dat ijskoude drankje nodig heb om de boel weg te spoelen.... Chris

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten