loempia

  • Chinees, Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-09-2002

leuk als tussendoortje of voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze


  1. Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
  2. Verhit wat olie en bak hierin het vlees rondom bruin (niet als u ham gebruik die doe je erbij als de groente is gebakken) en gaar.
  3. Snijd de ui klein en laat hem met het vlees meefruiten tot hij glazig is.
  4. Voeg de sambal en ketjap toe en laat deze ook even zachtjes mee bakken.
  5. Maak de prei schoon en snijd hem klein, was de tauge, maak de witte kool schoon en snijd hem zeer fijn.
  6. Maak de knoflook schoon en pers hem uit.
  7. Voeg de groente aan het vlees-uimengsel toe en laat alles even doorbakken.
  8. Voeg een scheutje bouillon(maggi) en zout naar smaak toe.
  9. Laat het gehaal afkoelen.
  10. Bak nu van het ei een luchtig omeletje en snijdt deze in dunne reepjes.

  11. Neem nu een loempia vel en neem 1/6 van het vlees mengsel en vouw hem als een envelopje.
  12. Plak de loempia's dicht met wat losgeklopt ei.
  13. Verhit de olie in een frituurpan en bak de loempia's mooi goudbruin en knapperig.

Serveertip

lekker als tussendoortje met wat sambal badjak.Maar kan ook als voorgerecht worden gebruikt.Zijn ook heel goed in te vriezen, heb je altijd een lekker tussendoortje bij de hand

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten