1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Kippensoep
  5. chinese kippensoep

chinese kippensoep

Door: zitnaa

  • Chinees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-09-2002

Ingrediënten 4 personen



200 gr. gaar kipvlees
1 ui
1,5 ltr kippenbouillon
50 gr mihoen
1 theelepel ketjap asin
mespuntje V-tsin
zout
1 ei
eventueel 1 eetlepel aardappelmeel
1 eetlepel fijngesneden selderie



Verukkelijk soepje

Ontdek meer:

Voorbereiding


om gaar kipvlees te krijgen neem je ong. 6a7
kipdrumsticks die je in ruim water gaar kookt. Aflaten koelen en botten verwijderen
bouillon bewaren en gebruiken.

Bereidingswijze


Snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Snijd de ui klein. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Breng de gezeefde bouillon aan de kook en voeg de stukjes kip ui en prei toe. Laat het geheel zachtjes in ong. 10 min. gaar sudderen (BOUILLON NIET MEER LATEN KOKEN). Maak de mihoen klein en voeg deze met de ketjap, v-stin en eventueel wat zout aan de soep toe. Laat alles nog ca. 2 min doorwarmen en roer de soep regelmatig door. Klop het ei los met wat water en bak hiervan een dunne omelet. Snijd de omelet in zeer dunne reepjes. Bind de soep, indien u dit wenst met het aangemaakte aardappelmeel. Voeg de eireepjes aan de soep toe.

Serveertip

Serveren met wat fijngesneden selderie en stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zitnaa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top