1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boerenquiche

Boerenquiche

  • Frans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-09-2002

Ingrediënten 5 personen


5 stuks eieren
-600 gr. prei
-300 gr. creme fraiche
-200 gr. kaas, Goudse, geraspte
-150 gr. spek, mager, in dobbelsteentjes
-1 stuk ui, gesnipperde
-2 el. olijfolie
-Nootmuskaat
-Zout
-Peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de prei en gebruik alleen het witte en malse groene gedeelte. In stukken van 1 tot 2 cm. snijden. Bak de spekjes op zacht vuur uit, tot ze het meeste vet kwijt zijn. Warm houden.

Fruit op zacht vuur de gesnipperde ui en in stukken gesneden prei in de olijfolie. Laat alles 20 minuten afgedekt stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Klop de eieren met de creme fraiche en breng het mengsel op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat. Kaas, spekjes, uien en prei (zonder kookvocht) toevoegen en goed dooreen mengen. Giet het mengsel in een ingeoliede ovenschotel en bak het 40 minuten au-bain-marie in de warme oven.

Lauwwarm opdienen als bijgerecht of voorgerecht, eventueel met een groene of samengestelde salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top