1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf de daube

Boeuf de daube

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-09-2002

Ingrediënten


2 uien
8 kruidnagels
3 wortelen
2 reepjes sinaasappelschil
1 stengel bleekselderij
1 theelepel jeneverbessen
bouquet garni
1 fles rode wijn
2 lepels olijfolie
4 lepels wijnazijn
zout
12 peperkorrels
2 kg runderstoofvlees
1 kalfsbot
200 g doorregen spek
olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een marinade van 2 uien in vieren (in elk partje een kruidnagel), 3 gehalveerde wortels, knoflook, 2 reepjes sinaasappelschil, 1 stengel bleekselderij, 1 theel. jeneverbessen, bouquet garni, 1 fles rode wijn, 2 lepels olijfolie, 4 lepels wijnazijn, zout en 12 peperkorrels en marineer een nacht lang 2 kg runderstoofvlees in grote stukken en een kalfsbot.

Laat vlees, bot, wortels en uien uitlekken.
Bak 200 g doorregen spek in olijfolie.
Doe wortels en uien erbij en fruit ze, doe vlees en bot erbij en bak die.
Verwarm de marinade even en doe die er ongezeefd bij. Sudder 6 uur.
Schep het vet eraf.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top