Boeuf de daube

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
2 uien
8 kruidnagels
3 wortelen
2 reepjes sinaasappelschil
1 stengel bleekselderij
1 theelepel jeneverbessen
bouquet garni
1 fles rode wijn
2 lepels olijfolie
4 lepels wijnazijn
zout
12 peperkorrels
2 kg runderstoofvlees
1 kalfsbot
200 g doorregen spek
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak een marinade van 2 uien in vieren (in elk partje een kruidnagel), 3 gehalveerde wortels, knoflook, 2 reepjes sinaasappelschil, 1 stengel bleekselderij, 1 theel. jeneverbessen, bouquet garni, 1 fles rode wijn, 2 lepels olijfolie, 4 lepels wijnazijn, zout en 12 peperkorrels en marineer een nacht lang 2 kg runderstoofvlees in grote stukken en een kalfsbot.

Laat vlees, bot, wortels en uien uitlekken.
Bak 200 g doorregen spek in olijfolie.
Doe wortels en uien erbij en fruit ze, doe vlees en bot erbij en bak die.
Verwarm de marinade even en doe die er ongezeefd bij. Sudder 6 uur.
Schep het vet eraf.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten