1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Boerenpate met appeltjes uit de magnetron

Boerenpate met appeltjes uit de magnetron

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-09-2002

Ingrediënten


50 g boter
1 ui
2 tenen knoflook
6 gedroogde appeltjes
100 g knolselderij
250 g kippenlevertjes
500 g gehakt half-om-half
2 theelepels grove mosterd
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel pimentpoeder
6 gekneusde jeneverbessen
1 theelepel zout
2 lepels room
4 lepels calvados



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Doe 50 g boter in een ovenvaste schaal en laat 1 minuut op 600 watt smelten. Snipper een flinke ui, pers 2 tenen knoflook en voeg dit met 6 gedroogde appeltjes in blokjes en 100 g knolselderij in blokjes bij de boter, zet 3 minuten op 600 watt. Voeg 250 g kippenlevertjes toem dek de schaal af en zet 3 minuten op 360 watt. Laat afkoelen.
2) Meng in een kom 500 g half-om-half-gehakt met 2 theel. grove mosterd, ? theel. zwarte peper, ? theel. nootmuskaat, 1/4 theel. kruidnagelpoeder, 1/4 theel. gemalen piment, 6 gekneusde jeneverbessen, 1 theel. zout, 2 lepels room en 4 lepels calvados.
3) Pureer de kiplevertjes in de keukenmachine, voeg het gehaktmengsel toe en meng alles goed met de pulse-knop.
4) Doe het mengsel in een ingevette glazen cakevorm, druk goed aan, dek af met magnetronfolie en zet 15 minuten op 360 watt. Laat afkoelen, bedek de bovenkant met een verzwaard plankje en laat in de koelkast tot de volgende dag tot rust komen. De bovenkant eventueel garneren met schijfjes appel en wat kruiden en met wat gelei/aspic afstrijken.
Pas de volgende dag eten, dan is het het lekkerst! Snij de pate in plakken en serveer bijvoorbeeld op een bedje gemengde salade met dunne sneetjes toast of stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top