1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Boerenkool-macaronischotel

Boerenkool-macaronischotel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-09-2002

Ingrediënten


25 g boter
1 kleingesneden ui
400 g gesneden boerenkool
2 lepels tomatenpuree
150 g macaroni
1 pakje paprikasaus voor 1/4 l



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit in ong. 15 gram boter de ui. Voeg de boerenkool toe. Voeg, als deze een beetje geslonken is, de tomatenpuree en 1 kop water toe. Voeg als laatste verse peper en zout toe (naar smaak). Stoof de groente in ongeveer 30 minuten gaar (je zal tussendoor af en toe wat water bij moeten voegen - zorg er in ieder geval voor dat het niet droog komt te staan voor de 30 minuten om zijn).
Kook ondertussen de macaroni gaar en vet een middelgrote ovenvorm met de rest van de boter in. Maak ook de paprikasaus klaar.
Doe de pasta in de overschaal. Schep hier bovenop de groente. Giet als laatste de saus erover (de saus lijkt vaak wat weinig, maar het komt toch goed uit). Zet dit zo'n 20 a 25 minuten in een oven van 175 graden (het orginele recept vermeldde geen tijd, maar met deze tijd lukte het bij mij heel aardig).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top