1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Sarda Modan

Sarda Modan

Door: marcdepester

  • Japans, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 komkommer (raspen met de schil eraan)
-2 wortelen (schillen en raspen)
-1 grote ramanas (schillen en raspen)
-zout
-125 g verse champignons (schijfjes)
-300 g gepelde scampi's
-1 eetlepel gehakte peterselie
-1 eetlepel gehakte borage (komkommerkruid)
-1 eetlepel gehakte dille
DRESSING:
-2 eieren
-zout en een snuifje suiker
-60 g gesmolten boter
-2 eetlepels wijnazijn
-1 th lepel paprikapoeder
Garnering:
-1 perzik; 1 mandarijn en 1/2 sinaasappel



Japanese salade als voorgerecht of als vitamine-rijk gerechtje bij de lunch

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe de komkommer,wortels en ramenas in een vergiet en strooi er wat zout over
-laat dit 30 min intrekken en laat het sap weglopen
-meng de champignons erbij
-de scampi's erbij doen met de gehakte kruiden
-goed mengen en 15 min op een koele plaats zetten

Bereidingswijze

Voor de dressing:
-eieren, suiker, zout en de gesmolten boter au bain marie , schuimig kloppen en van het vuur nemen
-de azijn erdoor druppelen tot de saus is afgekoeld
-op smaak brengen met paprikapoeder
-dressing erover gieten

Serveertip

Garneer met de stukjes perzik en de partjes mandarijn en de sinaasappel partjes in de schil



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top