1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Ontbijtkoek a la Montignac

Ontbijtkoek a la Montignac

  • Montignac, Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2002

Ingrediënten 15 personen


500 gram roggemeel
15 gram speculaaskruid
300 ml. suikervrije stroop -
15 gram bakpoeder -
2 dl. magere melk



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Benodigde materialen: een cakeblik. Voor de suikervrije stroop kunt u appel-, peren- of dadelstroop nemen.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingredienten goed door elkaar met een vork zodat het een glad beslag wordt.

Vul een licht ingevet cakeblik met het beslag en zet dit 5 kwartier in de oven. Als de ontbijtkoek is afgekoeld, deze uit het cakeblik halen. Goed afgedekt bewaren om uitdrogen te voorkomen.

Montignac-tip: in fase 2 kunt u door het beslag iets minder dan de helft van de hoeveelheid roggemeel aan krenten of stukjes gedroogde abrikozen roeren. Natuurlijk kunt u deze ontbijtkoek ook op uw boterham eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top