1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Viooltjesrijst met paddestoelen

Viooltjesrijst met paddestoelen

Door: keukenkruid

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2002

Ingrediënten 2 personen


200 g droogkokende rijst/
4 1/2 dl water, zout/
250 g champignons of andere eetbare paddestoelen/
2 eetl. boter/
1 eetl. fijngesneden peterselie/
1 eetl. viooltjeswater/ 1/2 kopje room/
zout, peper/
2 eieren/
3 eetl. bloemblaadjes van viooltjes


Verder heb je nodig


Oven


Kies hiervoor bij voorkeur de maartse viooltjes, eventueel de wilde driekleurige. Ook de paarse Viola cornuta uit de tuin kan voor dit gerecht gebruikt worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden.
Kook de rijst op de normale wijze droog en gaar. Smoor de fijngesneden paddestoelen in de boter breng op smaak met peper en zout.

Klop de eieren zeer luchtig, voeg aan deze luchtig geklopte eieren het tot handwarmte afgekoelde mengsel van de gesmoorde paddestoelen, de room, peper, zout, peterselie en viooltjeswater toe.

Bereidingswijze

Vul een vuurvaste schaal om en om met een laag gekookte rijst en het eieren-paddestoelenmengsel.

Zet de vuurvaste schaal in een pan waarin 3 cm water en plaats de pan met de vuurvaste schaal in de oven. Laat de schotel bij een temperatuur van ongeveer 165 C gaar en lichtbruin worden in ongeveer 30 minuten.
Strooi er dan de fijngesneden blaadjes van de violen over en serveer zo warm mogelijk, bijvoorbeeld met salade.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenkruid
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top