1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paashaas

Paashaas

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gram bittere couverture -
300 gram marsepein -
voedingskleurstof



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gebruik onbewerkte marsepein zodat u deze zelf kunt kleuren.

Allereerst moet de chocolade op temperatuur gebracht worden. Dat is 31,5 graden Celsius, want anders slaat de chocolade na stolling grijs uit. Voor de romp van de haas zijn twee schalen van 20 centimeter doorsnee nodig en voor het hoofd twee schalen van 12 centimeter. Voor de voeten, handen en oren 6 schalen van 10 centimeter doorsnee. De schalen met chocolade vullen, even laten staan, leeg laten lopen en na stolling uit de vormen halen. Voor de benen en armen maakt u van papier een koker van 3 centimeter doorsnee. Deze met chocolade vullen en even rechtop laten staan. Vervolgens weer leeg laten lopen en na stolling uit het papier halen. Met een warm mes stukjes van 10 centimeter snijden. De schalen voor het hoofd en de romp aan elkaar zetten met een beetje chocolade. We beginnen deze paashaas met zijn handen omdat hij op zijn handen staat. Op de handen zetten we een beetje schuin een pijpje van 10 centimeter dat we met chocolade vast zetten en aan de bovenkant schuin afsnijden. Op de pijpjes de romp plakken met de spitse kant naar beneden. Daarna de benen van 10 centimeter speels op de romp plakken en vervolgens de voeten tegen de beentjes aan. Als laatste het hoofd aan de romp plakken, niet te recht want dan wordt het te strak en ziet u de ogen niet. Wanneer het hoofd goed vast zit, moeten de oren op zijn hoofd gezet worden. Aan de onderkant een beetje van de chocolade afschrapen en die kant op het hoofd vastplakken. De haas is bijna klaar. Met een kwast in de chocolade tamponneren en de hele haas ermee bestrijken. Zo krijgt de haas een mooie egale kleur.

Bereidingswijze

Nu kan de afwerking beginnen. Van marsepein twee flinke ogen maken en midden op het hoofd plakken. De wangen eerst tot een peervorm kneden en daarna onder de ogen op het hoofd plakken. Een klein rood bolletje als neus gebruiken en een plakje witte marsepein voor de tanden onder de wangen gebruiken. Met een staafje de tanden vormen. Van een gele plak marsepein een broek om de haas vormen. De haas verder met bretels en schoenen van marsepein afwerken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top