1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Kruidige saffraanrijst

Kruidige saffraanrijst

Door: vergaarbak

  • Indiaas, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2002

Ingrediënten 10 personen


2 zakjes saffraandraadjes
1 grote sinaasappel
6 kardemompeultjes
1 kaneelstokje
3 eetl olie
6 kruidnagels
1/2 eetl zwarte peperkorrels
500 gr (langkorrel) rijst
2 theel zout
100 gr blanke rozijnen
25 gr gepelde pistachenootjes



Indiaas currybuffet voor 10 personen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de saffraan circa 10 minuten in 0,5 dl heet water. Schil de helft van de oranje schil van de sinaasappel heel dun af. Snijd de schil in dunne reepjes. Kneus de kardemompeultjes. Breek het kaneelstokje in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de specerijen even zachtjes aan. Bak de rijst omscheppend 4 minuten mee. Voeg 1 liter water, zout, de saffraandraadjes met vocht en de sinaasappelreepjes toe. Kook de rijst in circa 25 minuten zachtjes gaar. Kook de rozijnen de laatste 5 minuten mee. Schep de saffraanrijst met alle kruiden in een glazen schaal. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan.

Bereidingswijze

U kunt de saffraanrijst het beste afgedekt in de magnetron verwarmen. Reken op circa 8 minuten op vol vermogen. Eventueel kunt u de rijst ook in een afgedekte schaal in de oven opwarmen. Strooi de pistachenootjes op het laatste moment erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vergaarbak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top